BEVERAGE

ITALIAN COFFEE • ESPRESSO

“Coffee is the balm of the heart and the spirit” - this wrote the Master. At Verdi’s house, the café was a must, and he liked it strong and huge. His favorite grains were those of central America that he bought through his friend Eng. De Amicis: He usually got 25 kg at a time. 

 We introduce the Espresso GVERDI with 3 special mixtures of coffee, from the different origins and characteristics to satisfy the finest mouths.

You can choose the mixture, named as the prestigious operas of Giuseppe Verdi, consdiering the moment of the day, and the intensity of the coffee:

FALSTAFF Balanced and Creamy = the Coffee blend is a mix of Arabic beans (Brazilians and Center Americans) and Robusta (Indians and Africans). Creamy with a good balanced taste, introduces notes of fresh fruit. Ideal in the morning. 

MACBETH Strong and Creamy = the Coffee blend is a mix of Robusta beans (Africans) and Arabic (Brazilians) with a strong and definite taste, enriched by notes of toasted peanuts. Ideal immediately after lunch.

TRAVIATA  Light and Delicate = the Coffee blend is 100% Arabica derived from a mix of Central America and South America. full-body and a pleasant acidity with a softer chocolate taste. Ideal in the morning or afternoon.

The product is available:
- In Wheats From 1-2 KG: for the Top Restaurant, Coffee shop,
- Ground 250 grs: Department stores, Delishop of excellence and Retailer looking for unique proposals of Italian authenticity,
- CAPSULES Compatible NESPRESSO 5 grs: Department stores, Delishop of excellence and looking for unique proposals of Italian authenticity.

The capsules are also sold in old fashioned tin boxes. Every tin box contains 15 capsules (individually packed in ATM) or 20 compostable capsules.

RED WINE Lambrusco and WHITE WINE Malvasia

La vita in villa a Sant'Agata permetteva ai coniugi Verdi di far buon uso dei prodotti della sua campagna, una sterminata distesa di poderi, incluse le vigne di Lambrusco e Malvasia. Si pigiava a Sant’Agata, ma anche a Busseto nel suo palazzo. Del vino che si produce a Sant’Agata, Verdi è sempre ben attento anche quando si trova all'estero. Al fattore scrive nell’ottobre 1898, cioè a 85 anni: “Ripeto ancora di travasare il vino della prima schiacciata e di cavare il mio che resta ancora nei tini prima del nostro arrivo”. 

Il buon LAMBRUSCO si riconosce a prima vista: denso, sanguigno, tinge i calici con un colore indelebile e una spuma esuberante. Dal colore rosso porpora intenso si distingue per la bellissima spuma alta e persistente.I piatti più classici della cucina emiliana. Strepitoso con un tortello d’erbetta, una punta di vitello ripiena, perfetto protagonista di una cena estiva a base di torta fritta e salumi.

Gradazione 11% Vol
Residuo Zuccherino  20 g /lt
Acidità  7.5 g /lt
Temperatura di servizio 8°/10° C

Il LAMBRUSCO EMILIA IGT è disponible anche nella versione Amabile per chi ama i vini morbidi e delicati.

CHAMPAGNE Philippe Costa • GVERDI Selection

Giuseppe Verdi non beveva sempre solo il suo vino. Anzi è conosciuto come di difficile contentatura e fine gustatore. In vista del primo viaggio a San Pietroburgo per La forza del destino, il 1861, la moglie Giuseppina scriveva per organizzare le proviste necessarie: "...Quanto poi al vino ecco il numero delle bottiglie e le qualità che Verdi desidererebbe ... 20 Bordeaux fino e 20 Champagne".

GVERDI ha selezionato un esclusivo produttore che crede nel sostegno ai giovani cantanti lirici: Philippe Costa.

Lo champagne Philippe Costa nasce dai Vigneti a Berru, Reims. I vignet di Mont de Berru sono composti da 375 ettari, delle seguenti tipologie: 87% Chardonnay, 6% Pinot Noir, 7% Pinot Meunier.
Que’area è particolarmente vocata per la freschezza dello Chardonnay, che dona a questi Champagne eleganza e bevibilità.

• Il Brut OUVERTURE è una cuvée - 60% Chardonnay, 35% Pinot Meunier, Pinot Noir 5% - incredibile nella sua semplicità e freschezza, dal gusto equilibrato fresco ed elegante, perlage vivace, ma vellutato.

Al naso è elegante. Inizialmente note di frutta bianca, pera e pesca, mentre ammorbidisce si apre con note di miele di fiori di campo. Eventualmente un delicato accenno di vaniglia leggermente piccante.

• ELITE  Brut Blanc des Blancs è ottenuto da 100% uve Chardonnay.
Colore giallo brillante, con riflessi verdi. Il perlage è abbondante, dinamico e persistente.

Piacevole al naso, rotondo e inebriante, pervade immediatamente con boquet fresco ed elegante.
All’inizio note di fiori anche con frutta con pesca, mango, poi note di agrumi. È molto piacevole in bocca, elegante, fresco e delicato con la giusta mineralità.

NATURAL MINERAL WATER bottled in glass or PET

The Maestro used to order his bottled mineral water from well known springs because his doctor Prof. Pietro Grocco recommended them for his diet and medical care.

Glass Bottled Ducale Water: Particularly light, comes from a natural spring located in Mt. Zuccone,  1,421 mt high in the Parma Apennines and is directly bottled in the modern Tarsogno (PR) plant. This allows for the total preservation of its exceptional purity and high quality characteristics.

San Fermo Water (PET) : Particularly light, comes from a natural spring on Pelpi Mountain, 1,495 mt, in the Parma Apennines and is directly bottled in the modern plant located in Tarsogno (PR), which allows to preserve its outstanding purity and high quality.

Available: 1,00, 0,750 and 0,250 liters.